sâmbătă, 23 februarie 2013

Altă duzină de cuvinte


Subreta Veta, şi-a pierdut boneta. Vai vai vai ce tragedie, am spus fără sfială nu şoptit ci-n gura mare să priceapă fiecare, că asta nu-i decît şi-atît, un prilej de comedie. Cu acreală, aparent distantă şi nepăsătoare dar fierbînd în sinea sa, mi-a dat replica, o altă slujitoare: nici-o taină cu această pierdeală; am găsit-o eu, într-o seară, în camera ta. Hmmm. Ce minciuni abrupte, spune babeta albă de furie ca un deal nins, mi-am spus în barbă cu plictis extins. Nu mi-am pierdut cumpătul şi am trecut freamătul la capitolul bîrfe şi zvonuri fireşti. Sunt tot felul de „păsări” pe lumea aceasta: unele-s graţioase, altele groteşti. :)
-
Cadou de la Carmen Pricop :
Boneta cu pricina, bat-o vina, era o imitaţie menită să facă senzaţie, lăsată cu intenţie incriminatoare de cealaltă servitoare. Ce-o fi urmărit nu s-a împlinit. Împlinirea e aici în poezie, în voie bună şi în veselie. :) 
-
Celelalte duzini de cuvinte se pot regăsi ca de obicei, la psi 

21 de comentarii:

  1. He, he, aplaudăm frumoasa comedie
    Cu bârfe proaspăt scoase din bucătărie!

    RăspundețiȘtergere
  2. vers ascuns, tibi, dar cine are ochi... vede! ;)
    tot felul de păsări, dar numai cele frumoase să te găsească, să-ţi yboare în preajmă!

    RăspundețiȘtergere
  3. Boneta cu pricina, bat-o vina, era o imitaţie menită să facă senzaţie, lăsată cu intenţie incriminatoare de cealaltă servitoare. Ce-o fi urmărit nu s-a împlinit. Împlinirea e aici în poezie, în voie bună şi în veselie. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. incep sa ma simt ca o eleva lenesa de vreme ce tu te manifesti cu doua postari de o buna bucata de vreme.
    Nu te voi imita pt ca ma gandesc la voi, sa nu va oblig sa-mi cititi textele lungi ca zilele de post! :) Si apoi... nici nu am atata putere... de creatie :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ha! Ha! Ha!
    Frumos joc al cuvintelor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Subreta Veta, oh, draga de ea, e-ndrăgostită rău... Dar lumea-i rea...

    RăspundețiȘtergere