luni, 18 februarie 2013

Poiana Inimii


Este una din cele mai neobişnuite poieni ale României şi se află în judeţul Alba, lângă Piatra Craivei. Cunoscută de localnici sub denumirea de Poiana Ursoi, ea se mai numește, popular, și Poiana Inimii și are, într-adevăr, forma unei inimi, care poate fi observată cel mai bine de pe versantul opus. Accesul e relativ uşor. Din DJ 107 H, pe direcţia Ighiu-Cricău, se desprinde un drum la stânga, ce duce în satul Bucerdea Vinoasă. Drumul continuă până la ieşirea din sat, cale de 3 km, de unde se desprinde la stânga o potecă, ce străbate o porţiune de pădure până la intrarea în poiană. Efortul merită din plin, întrucât priveliştile sunt deosebit de pitoreşti. Poiana se află, în curând, în proces de transformare în arie naturală protejată, fiind folosită de către Consiliul Judeţean Alba ca imagine-simbol pentru turismul județului Alba.
Sursa, FB. 

11 comentarii:

  1. nu stiam de existenta ei dar acum ca stiu parca mi se umple inima de bucurie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine ştie tot ce este pe lumea asta?
      Şi apropo de FB: nu stau la bîrfe pe acolo; pur şi simplu este un loc de informare excelent şi o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru LIP, pentru reflexii sau pentru WW.

      Ștergere
  2. Sper din suflet ca nimeni sa nu o strice sau sa si-o însuseasca! Este o frumusete...... :))

    RăspundețiȘtergere
  3. nici eu nu am mai auzit dspre aceasta poiana! multumesc pentru idee!... o voi trece pe lista cu "de vazut", in urmatorul concediu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Avem o țară frumoasă...
    *.¸.* ♡♥♡`*.¸.*`

    RăspundețiȘtergere