vineri, 10 ianuarie 2014

Punct de vedere

 Să enumerăm pe scurt:
- A fost reîncarcerat un fost prim ministru?
- Au mai fost trimişi în judecată cîţiva parlamentari?
- Au mai fost arestaţi cîţiva infractori care se credeau intangibili?
Da. Ei, ŞI? Am rezolvat corupţia? Nici pe departe!
Problema este mult mai gravă şi nu dăm semne că vrem să  o rezolvăm. Nu atîta vreme cît suntem complici cu TOŢII, da, cu TOŢII! la  corupţia care începe cu pervertirea sufletelor copiilor încă din grădiniţă; corupţie care se amplifică în şcoala elementară; corupţie care ia avînt în treapta premergătoare liceului; corupţie care perverteşte licceenii care fură bacalaureatul; corupţie care îi amăgeşte pe copii, că este la îndemîna unei şpăgi oarecare să-şi poată trece în palmares absolvirea unui institut superior de educaţie, facultatea; corupţie care le permite acestor copii pervetiţi să acceadă inclusiv la titlul de doctor în habar n-au, ce!
Problema este la noi, nu la copiii noştri: cum îi educăm, aşa sunt: calpi. Şi aşa îi vor educa şi ei, pe fiii lor: calpi şi corupţi.
Habar n-avem ce rău le facem copiilor noştri în acest mod şi habar n-avem că mergînd pe această linie de non-educaţie, nepoţii copiilor noştri vor fi nişte NETOŢI.
Asta vrem?
Probabil că, NU!
Dar.
Nu ne legănăm prea tare pe iluzia că dacă fiecare dintre noi, îi pune proptele propriei progenituri, contribuie la bunăstarea vieţii sale?
Dacă ar fi cazuri izolate, aşa ar fi.
Problema este că generalizarea acestei practici a devenit cotraproductivă pe plan GENERAL şi acest lucru a început să se vadă din ce în ce mai limpede: impostura şi incompetenţa au atins cote inimaginabile şi aceste lucruri ne afectează atît pe noi, cei care predăm ştafeta, cît mai ales pe EI, tinerii care vor prelua (şi preiau) ştafeta vieţii.
Tot pe scurt: îmi imaginez o lume în care nepoţii noştri, nu vor mai trăi umilinţa ca parlamentarii aleşi de ei, să mai fie nişte infractori.
Aşa cum am spus, problema este la NOI: ce vrem să facem cu nepoţii noştri? Cum ne educăm copiii gîndindu-ne la strănepoţi?
Ce punct de vedere aveţi? 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu