sâmbătă, 11 februarie 2012

Cum am ales, cum vom alege

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu s-a declarat nemultumit, sambata, de faptul ca unii oameni prefera sa stea in casa, "la caldura", in timp ce militarii participa la actiunile de deszapezire.
"Este inadmisibil sa ajungi pe stazile unei localitati in Romania si sa-i vezi pe militari desfundand drumurile in timp ce beneficiarii directi, care sunt si concentatenii nostri, stau in casa la caldura", a spus primul ministru.
"Si am vazut cu totii, aceasta se intampla si la inundatii, si la nameti (...) Nu se poate asa ceva, nu putem plati lenea la nesfarsit", comentat acesta.
Declaratia a fost facuta in timp ce vizita satul Candesti din comuna Dumbraveni, in judetul Vrancea.
"In astfel de situatii, nu ne vaicarim, nu cantam prohodul la posturile de televiziune, nu vorbim de Apocalipsa. Haideti la munca!", a adaugat Mihai-Razvan Ungureanu.
(Preluare de pe HotNews)
Am văzut pe cîteva bloguri, proteste la spusele domnului MRU.
Ce trebuie să afle oamenii, este:
“baronetul” local, care a stat cu mina in spate, asteptind sa vina Guvernul. Buni mai sunt banii de pomeni electorale, insa de deszapezire nu mai sunt bani:
“Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă se întrunesc şi stabilesc localităţile afectate de diverse calamităţi, precum inundaţii sau, cum este în cazul nostru, înzăpeziri de acest gen, iar decizia comitetului este acoperitoare pentru a utiliza Ordonanţa 34, care are un alineat special ce prevede faptul că sumele care se acordă pentru înlăturarea efectelor calamităţilor nu mai trec prin procedura de licitaţie, ci prin încredinţare directă, priorităţile fiind stabilite de comitet. Deci, actuala situaţie decisă la nivelul unui comitet pentru situaţii de urgenţă la nivel judeţean este acoperitoare pentru a utiliza eventualele sume care pot veni din partea Guvernului pentru a ajutora sinistraţii”, a spus Berca.
Pe cine intereseaza cadrul legislativ, este vorba de Ordinul 638/410 din 2005.
(Comentariu preluat de pe politeia)
Am şi eu vorbă să vă spun: sper ca la următoarele alegeri, să voteze oamenii cu memorie, nu doar amărîţii care se bucură în perioadele electorale, la cîte-o sacoşă cu pomană. La ceasurile grele, de cumpănă, aşa cum este acum în întraga ţară, se vede în fiecare localitate, că dacă gospodar ales nu e, nimic bun nu e. Şi mă gîndesc cu destulă îngrijorare, că după această imensă troianiadă, vor urma dezgheţurile cu inundaţiile de rigoare. Sper să mai existe în ţara asta, cîteva capete luminate care să prevină dezastrele viitoare. Că alegerile vor fi, abia după posibilele prăpăduri viitoare. 

2 comentarii: