vineri, 28 decembrie 2012

Revelion la PragaNumai azi nu-i mîine. Şi mîine o să ne luăm zborul către o destinaţie despre care am auzit multe lucruri bune: oraşul îndrăgostiţilor, clădiri monumentale, popor civilizat, vestigii istorice demne de a fi luate în seamă şi vizitate pe îndelete. N-o să avem nici acum, vreme de amănunţeală; ne vom mulţumi ca de obicei, cu o privire de ansamblu. Important este că reuşim să petrecem fie şi simbolic, al doilea Revelion - după cel din Israel - pe alte meleaguri, un alt Revelion inedit faţă de zecile de Revelioane petrecute în toate modurile imaginabile, în România: în familie, la restaurant, la munte, etc.
Am urmărit siderat pe Naţional Geografic o emisiune în care am aflat şi lucruri rele despre Praga: taximetrişti incorecţi, negustori stradali care te fură pe faţă, spelunci în care dacă intri fie şi din greşeală, rişti să fii spoliat de o Mafie atotputernică, poliţie coruptă, etc. 
Nu intru în panică. Chiar nu am de ce. Nici măcar faptul că la schimbul valutar rişti să fii „făcut” nu mă sperie. Am mai trăit această experienţă şi ştiu să mă apăr, atît cît este posibil.
Mi-am pregătit notesul, pixurile, ceva referinţe; voi ralata la întoarcere, impresiile mele despre Praga şi despre ce voi mai vedea prin Cehia, pentru că nu ne vom mărgini numai la Revelionul de la Praga. 
Cel puţin alte două destinaţii vor fi pe lista noastră în aceste cîteva zile (cinci) petrecute pe tărîmul acestei ţări. Voi povesti la întoarcere.
Deocamdată, vă urez un an nou fericit, tuturor celor care vă faceţi timp să-mi vizitaţi blogul.
La mulţi ani! 

7 comentarii:

 1. ce mult ma bucur ca pleci la Praga! :)
  iubesc definitiv orasul asta...
  nu stiu cum e iarna,noi am fost primavara...
  nu am avut acolo nici un fel de probleme nici cu taximetristii nici prin restaurantele pe unde am mancat...chiar am cautat restaurante obisnuite unde mananca praghezii...
  si acum imi amintesc de niste costite crocante cu varza pe care le-am mancat intr-un birt :))
  oamenii sunt foarte ok,politicosi si la locul lor dar sunt ingrozitor de multi turisti...
  sper ca vei merge sa bei o bere in carciuma Bravului Soldat Svejk :)
  drum bun,distractie maxima si la multi ani iti doresc cu tot dragul!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Serialul acela descria cele mai periculoase locuri din fiecare oraş - cum ar fi la noi, Ferentari - aşa că nu m-am speriat. :)
   Mulţumesc pentru urări!
   ps. Să te regăsesc la fel de voioasă ca întotdeauna. DIXIT! :D

   Ștergere
 2. Ce frumos o sa te petreci de Revelion, Tibi. Ma bucur pentru tine. Si aflu ca exista o carciuma a bravului soldat Svejk. Asteptam cu interes reportajele tale din Praga! Iti doresc distractie placuta!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Există multe locuri minunate în Praga. Ştiu despre cîteva şi voi povesti la întoarcere măcar despre cele unde am fost. Mulţumim frumos! :)

   Ștergere
 3. Am văzut Praga primăvara ;i vara , este extraordinar! Chiar vorbeam astăzi cu Gabriela.
  Cred că iarna este magnific! Are niște străduțe de basm!
  Și Podurile!

  Să aveți distracție maximă!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. N-am văzut numai Praga.
   Am fost lacomi şi ne-am întins şi către alte două destinaţii din Cehia.
   Nu ne-a păsat de timpul scurt.
   Am tolba plină şi voi relata pe îndelete, tot tot tot ( sau aproape tot din ce-am văzut). :)

   Ștergere