joi, 9 februarie 2012

Munca, cea mai frumoasa forma de patriotism

O premieră absolut remarcabilă pentru România, ţara în care de obicei nu se întîmplă (repede) nimic, a fost instalarea unui nou guvern, în circa trei zile. Mutarea preşedintelui Băsescu, de a-l desemna pe merituosul şi impetuosul MRU după demisia onorabilului Boc, a luat prin surprindere întreaga suflare românească. Mai puţin interesantă pentru publicul neiniţiat în treburile politichiei, această veritabilă lovitură de teatru a lăsat adeversarii politici fără vînt în pînzele plutei cu care sperau să navigheze către victorie.
Dacă preşedintele PSD, a lăsat pentru moment spielhozenul la garderobă şi a îmbrăcat costumul unui politician care se vrea responsabil, politician care a ţinut un lung şi neaşteptat de coerent discurs în parlament, preşedintele PNL, după ce a dat o fugă pe la GRIVCO, să capete ceva instrucţiuni, a organizat o conferinţă de presă în care a surprins pe toată lumea prin tonul unui discurs din care accentele de paranoia isterică, au lipsit aproape cu desăvîrşire.
Diferenţa dintre cei doi co-preşedinţi ai USL, este una de imagine: Victor Ponta a priceput că altele sunt apele pe care se navighează acum, în timp ce Crin Antonescu a ales să navigheze pe aceleaşi ape tulburi vînzolite de singura sintagmă care a unit cele două formaţiuni politice: JOS (orice).
Singura problemă a celor doi preşedinţi este: de fapt, singurul marinar veritabil de pe scena politicii româneşti, este preşedintele Băsescu, adică exact cel care a spus că meseria sa este să navigheze prin orice furtună şi să aducă nava în port.
Şi ca necazul să fie cu atît mai mare pentru USL, noul premier, destul de zgîrcit în declaraţii, a afirmat imediat după ce guvernul a fost învestit de parlament, în ciuda grevei parlamentare la care se pretează cu nesimţire opoziţia, a afirma sibilinic: MUNCA, CEA MAI FRUMOASĂ FORMĂ DE PATRIOTISM!
Teribilă lovitură de măciucă pentru cei care încasează bani cu nemiluita, doar pentru că reuşesc o dată la patru ani, să-şi mintă cu neruşinare electoratul şi se strecoară în parlament, uneori numai pentru că măria sa calculatorul, nu dă doi bani pe modul în care a votat poporul.
MRU le dă deja frisoane multora prin altă afirmaţie: eu la ora 6 sînt la birou şi plec numai după ce-mi termin treaba. De precizat pentru cine încă nu a priceput: ora şase dimineaţa! Cum rezervele mele de entuziasm încă nu s-au epuizat, îndrăznesc astăzi să spun, că MRU le-a luat oxigenul demolatorilor. Îndrăznesc să sper că politica JOS CU TOT DINADINSUL, şi-a epuizat resursele. La muncă, dragi tovarăşi!

4 comentarii:

  1. da,da... cu fragi tovarăşi se încheie îndemnul, tibi!
    nu l-am văzut pe crinişor astăzi, doar când s-a anunţat propunerea noului premier l-am urmărit. îi trebuiau nişte mânecuţe ceva mai lungi la cămăşuţă, aşa mi s-a părt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Azi am văzut la tele tot tot tot, da, gata! m-am săturat de dumnealor. Crinuţa e deja istorie dar el, habar nu a aflat, încă. Mai doarme niţel.

      Ștergere
  2. Ce conturilor este ca o copie a ceea ce se întâmplă în Argentina. Nu contează, aşa cum i-am spus-o dumneavoastră colegi: pentru bărbaţi şi femei de bunăvoinţă din lume, nu va câştiga. Ruben

    RăspundețiȘtergere