vineri, 4 ianuarie 2013

Praga, file de poveste 3


N-am avut un somn chiar atît de adînc cum sperasem dar, nu mai contează. Ne-am trezit voioşi şi puşi pe fapte mari. După micul dejun consistent, mai dăm o raită pe la parterul hotelului pentru a-i mai descoperi din secrete. Abia acum observ că mai există o sală denumită Atrium, unde doritorii pot fuma. E bine de ştiut că tot aici, se mai poate savura şi cîte-o bericică învăluită în aburi de tutun, lucru care în restaurantul hotelului sau în cameră, nu-i posibil… Bine şi aşa!
A venit şi Eva, ne urcăm în mini-buz şi pormin. Străbatem oraşul încă adormit deşi este deja ora 9; pe lumină, alternanţa de clădiri vechi cu cele foarte vechi se vede mai limpede dar deocamdată, încă nu-s prea impresionat. Se văd şi multe clădiri în mod evident abandonate, sau cel puţin neutilizate; nu-mi bat capul să aflu de ce. Pe lîngă, noi se scurg alene tramvaie în care puţinii călători par plictisiţi; ei ştiu de unde vin şi unde se duc. Pe trotuare, puhoaie de turişti mişună în sus şi-n jos, zgîindu-se cu aviditate şi fotografiind în rafală tot tot tot. :) Evident, japonezii sunt în număr mare ca mai peste tot pe unde am mai fost; de exemplu, în Grecia.
Citeşte dacă vrei mai departe AICI

2 comentarii:

  1. pe mine m-a amuzat "cladirea care danseaza",am vazut ca ai prins-o si tu in primul clip :)
    cand am fost la Castel am avut noroc si am prins schimbarea Garzii,a fost fain :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost la Castel încă o dată şi atunci am văzut şi schimbarea gărzii. Mai am de postat muuulte despre Praga. Stai pe-aproape. :)

      Ștergere