În fine, ajungem la Hotel Delta, trei stele pîlpîitoare, primim cazarea și
coborîm la masă că vorba lui Silvia, ne vine să lătrăm de foame J
Primul fel a fost un soi de șalău (bine gătit, dar cam fad) înecat într-un
ocean de piure de cartofi la care s-au îndurat să ne dea și cîte un păhăruț
minuscul cu vin de Niculițel + o sticlă mititică de apă plată sau carbogazoasă,
la alegere. Deocamdată aștept răbdător să ne aducă felul doi, porc la cuptor
sau cam așa ceva. Semn bun: în cameră am zărit o scrumieră, deci se poate fuma!
Au adus porcul, două felii generoase cu două garnituri, pilaf de orez și piure
de cartofi cu sos de tomate roșii, dar după ce-am gustat am lăsat totul în
farfurie. Bucătari de mahala. Nici măcar desertul, înghețată de vanilie n-a
fost mai comestibil. Asta a fost, să vă fie de bine, mulțumim. Vorba lui
fratele meu, Cornel, odihnească-l Domnul în pace: mulțumescu-ți ție Doamne,
c-am mîncat dar iar mi-e foame J
Lîngă cele 5 mese a cîte 10 persoane (grupul) mai erau vreo 20 de
petrecăreți care sărbătoreau ceva, se distrau și jucau de mama focului în
sunetul unei orchestre de trei zgomotici plus o talentată distrugătoare de
șlagăre autohtone și internaționale.
Mai bine luăm o sticlă de vin pentru delectat pe îndelete în cameră. Mîine
ne trezim la 6,45 să mergem cu bamporiul pe Brațul Chilia. Noapte bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu