duminică, 2 noiembrie 2014

2 noiembrie 2014

Vremea n-a fost tocmai frumoasă dimineaţă dar, pe măsură ce se apropia ora amiezii s-a mai luminat şi timidele raze de soare au încercat să mai încălzească atmosfera, cît de cît. Atmosfera este deja încinsă de febrilitatea? alegerilor. Am mers, am votat, am plecat către Indagra – Romexpo – ca să văd ce noutăţi culinare au mai apărut. Aiurea: nimic nou sub cupola Pavilionului central. Chiar nimic. Nici pe aleea care duce către pavilion n-am remarcat altceva decît „preparatele tradiţionale româneşti”. Tradiţionale, pe naiba: cea mai mare parte a expozanţilor sunt deja organizaţi în micro uzine de fabricat şunci, cîrnaţi, pastramă şi alte „porcării” J Nu mă mai las păcălit. Nici alte preparate (dulciuri, miere, vin şi pălinkă etc) nu mă mai interesează pentru că seamnă între ele suspect de mult. Ca să nu mai spun de preţurile neruşinate. Am plecat fără să mai adăstăm – ca altădată – nici măcar să înfulecăm în grabă, doi mititei şi-o bere. Poate greşesc dar, TIBCO de altădată, părea ceva mai apetisant... În fine.
Ajuns acasă, mă interesez de situaţia votului. Pare promiţător: lumea votează în număr destul de mare dar, nu chiar atît de mare cît m-aş fi aşteptat. Pînă la ora asta – 19,30 – prezenţa la urne pare să se îndrepte către 35, poate 40 %. Îmbucurător pare a fi faptul că în urban, participarea a fost sensibil egală cu votul exprimat în mediul rural, mediu tradiţional aservit partidului de la putere. Vom vedea în curînd sondajele şi ne vom lămuri cître miezul nopţii cine-s cîştigătorii. Previzibil, pe locul întîi se situează Ponta, pe locul doi Iohannis iar pe locul trei pare să se configureze o surpriză care le va da multe bătăi de cap politrucilor din psd şi acl: Monica Macovei!
Ca de obicei, românii din străinătate sînt masiv împiedicaţi să voteze atît prin puţinătatea secţiilor de votare – nici măcar trei sute la peste trei milioane de electori, cît şi prin hîrţogăria complet inutilă pe care aceştia sînt obligaţi să o completeze: declaraţii pe propria răspundere că n-au mai votat şi nici nu vor mai vota!, ştampile insuficiente, etc. Ştiu guvernanţii din experienţă că românii de peste hotare sînt mai luminaţi şi nu votează la fel ca asistaţii din rural şi din urban. Mai nou, chiar şi studenţilor li se refuză dreptul de a vota, prin tot felul de şicane: lipsa formularelor, lipsa buletinelor de vot, etc, bleah. Normal: studenţii gîndesc şi cine are nevoie de oameni în stare să gîndească de capul lor? În nici-un caz Ponta şi ciracii săi! Aşa că, dacă nu va interveni o, cum să-i spun? Minune? Ponta va fi noul preşedinte, apără-ne Doamne, de aşa calamitate! Vom mai vedea... Poate că aceste două săptămîni rămase pînă la cel de-al doilea tur de alegeri vor produce o răsturnare în calculele politrucilor şi vom bifa o premieră: prima femeie preşedintă în România, doamna Monica Macovei!

Personal cred că actuala mafie politică nu va putea fi alungată de la putere decît dacă şi numai dacă, votul prin corespondenţă va deveni obligatoriu şi în România. Poate va veni o astfel de directivă cu caracter obligatoriu, de la UE. De ce nu? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu