vineri, 14 noiembrie 2014

Argument

„Decît să fiu mîrlan, prefer să pierd”! Aşa a răspuns domnul Iohannis la întrebarea pusă dumnealui, la o conferinţă de presă, azi.
Exact aici este miezul problemei: sînt românii pregătiţi să accepte normalitatea? Sînt românii pregătiţi să voteze un om care nu acceptă să se comporte suburban  numai pentru a cîştiga o competiţie (electorală) numai de dragul de a cîştiga?
Dacă pentru a cîştiga acest meci electoral, pare a spune domnul Iohannis, trebuie să  mă cobor în troaca de porci, mai bine nu cîştig! Subscriu fără rezerve. 
Independent de conferinţa de presă a domnului Iohannis, spre seară, au mai fost două conferinţe de presă: una a preşedintelui Băsescu şi una a lui „bă, Guevara” – Ponta, prim ministru al guvernului României. Dincolo de mesajul acestor două conferinţe de presă, mesaj ştiut şi ultra ştiut de electori, mesaj venit din partea acestor doi importanţi oameni de stat, ambii au anunţat că au postat pe FB - regina mediului virtual - două filmuleţe penibile. Două puştisme, dacă este să mă întrebaţi pe mine.
Aşa că trebuie să spun că sînt pe deplin de acord cu cele spuse de domnul Iohannis: decît să fiu mîrlan, mai bine pierd!
Cred că a venit vremea să ne alegem conducătorii care dau dovadă de bun simţ elementar. Conducători care nu satisfac apetenţa de mizerie şi de can-can-URI ieftine, a gloatei. Conducători care să readucă România pe mult clamatul şi necesarul făgaş al bunului simţ.
Este domnul Iohannis acest tip de şef de stat? Nu vom şti decît dacă va fi  ales.
Deocamdată, ştim cu precizie cum a fost domnul preşedinte Băsescu şi ştim cum a fost ca PM, domnul Ponta.
Preşedintele Băsescu iese din scenă curînd, cu toate bunele şi cu toatele relele sale. Vom avea de ales noul preşedinte dintre domnul Ponta şi domnul Iohannis. Ce alegeţi?
Repet: decît să fiu mîrlan, prefer să pierd! Vor alege românii, un mîrlan?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu