joi, 20 noiembrie 2014

Nori negri peste corlăţani

Recolta evenimentelor zilei de astăzi (pînă la amiază)
- un şparlamentar reţinut şi alţi trei propuşi pentru arestare
- anchetă pentru votul din diaspora
- se cere reluarea votului pentru ridicarea imunitatii in cazurile Vosganian, Chitoiu, Borbely, Vlad Cosma si Ion Stan
- vanghelie nu poate justifica 280 000 de euro; săraaaacul! J
- nesimţirea ţapului umilică: a organizat o ceremonie pentru celebrarea a 25 de ani de la căderea comunismului la care participă 12 foşti sefi de stat; preşedintele Băsescu n-a fost invitat.
Mi se pare că problema cu votul merită ceva mai multă atenţie. Pentru că. Scandalul iscat pentru împiedicarea românilor din diaspora să voteze a luat amploare. După ce un înalt oficial european a luat poziţie ( amănunte AICI ), procurorul Tiberiu Nuţu (poreclit nupu) şeful Parchetului General a dispus o anchetă în REM (a faptei nu a făptuitorilor). Se pare că de data asta muşamalizarea tipic românească nu va mai merge. Vor fi traşi la răspundere cei care cu bună ştiinţă i-au împiedicat pe români să voteze în străinătate. Şi nu mai merge placa aia veche şi tocită cu ţapii ispăşitori de tipul grăjdan. De data asta vor fi traşi la răspundere cei cu rang ceva mai înalt. Şi cum ambasadorii din ţările unde votul a fost organizat în mod defectuos au arătat limpede că cererile lor de suplimentare a secţiilor de votare au fost respinse, răspunderea va cădea pe umerii noului tip de ţap ispăşitor: corlăţeanul; la această categorie va intra cred şi Meleşcanu. Şi cum preşedinta ÎCCJ doamna Lidia Stanciu a spus răspicat că guvernul putea da ordonanţă de urgenţă pentru suplimentarea secţiilor de vot în limite legale, nici Ponta nu cred că se simte tocmai în siguranţă. Subiectul este amplu exemplificat pe Politeia
Un lucru este cert: ziua de 16 noiembrie 2014 va marca un punct de reper în istoria României: trezirea conştiinţei civice în rîndul tinerilor care n-au trăit mizeria morală antedecembristă, tineri care au văzut lumea civilizată şi nu mai acceptă jugul comuniştilor vopsiţi în culorile democraţiei. Odată ce votul prin corespondenţă va fi legalizat iar votul după „metoda dragnea” va fi aspru pedepsit, există premizele ca această ţară prea îndelung călcată în picioare de politruci să-şi recapete demnitatea. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu