vineri, 21 noiembrie 2014

Invitaţie la luciditate

CCR a validat astăzi candidatura domnului K. Iohannis. Cu alte cuvinte este limpede că avem preşedinte ales, preşedinte care va începe să-şi exercite atribuţiile peste exact o lună de zile.
Pînă atunci preşedintele în exerciţiu, domnul Traian Băsescu a spus că va folosi acest timp pentru a-l pune la curent pe domnul Iohannis cu toate dosarele politice care depind de preşedinţie şi cu toate dosarele în care preşedintele deşi nu are atribuţii, este informat pentru a face solicitări îndreptăţite către instituţiile statului care au competenţă pe diversele probleme conţinute în aceste dosare.
În acest moment, preocuparea majoră pe care o are domnul preşedinte ales, domnul Iohannis, este să-şi alcătuiască o echipă de consilieri. Sigur că vor fi destui politruci care vor încerca să plaseze în anturajul noului preşedinte diverşi inşi care să le reprezinte interesele. Deja circulă „pe surse” diverse nume.
Invitaţia mea la luciditate se referă exclusiv la un fapt simplu: timp de treizeci de zile vom fi supuşi la diverse manipulări/dezinformări în ceea ce priveşte echipa de consilieri a domnului Iohannis.
Personal, n-am de gînd să mă las amăgit de numele vehiculate, acum. Abia peste ceva mai mult de trei săptămîni de zile vom şti cu acurateţe, cine vor fi aceştia. Pînă atunci, propun să ne menţinem cumpătul şi să nu ne lăsăm pradă diversioniştilor.
Cu atît mai mult cu cît mie – cel puţin – mi se pare limpede că paradigma de guvernare se va schimba definitiv atît la nivel de guvern cît şi la nivel prezidenţial.

Lupta continuă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu