sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Mai e mult pînă departe

Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Victoria lui Klaus Iohannis nu înseamnă nimic mai mult decît începutul unui drum lung şi greu către statul democratic pe care ni-l dorim. Dacă DNA lucrează la turaţie maximă, DIICOT tocmai s-a curăţat la vîrf de o şefă coruptă iar ÎCCJ îşi face datoria cu brio, activitatea Procurorului General încă lasă de dorit şi mai sînt destule instanţe de judecată în care dreptatea se împarte pe ochi frumoşi.
De asemenea, mai sînt destule instituţii ale statului care trebuiesc îndreptate urgent. CNA şi Avocatul Poporului de exemplu pentru început, apoi INS.
CNA trebuie scos de urgenţă din starea de stază în care se complace şi adus în starea în care să intervină urgent pentru a stopa derapajele uriaşe produse în mass media, derapaje care au făcut posibilă intaurarea unei terori mediatice fără precedent în lume.
Actualul Avocat al Poporului trebuie demis fără întîrziere pentru incompetenţă şi pentru rea credinţă.
INS trebuie readus sub autoritatea unui profesionist care să nu mai măsluiască cifrele pentru a fi pe placul unui guvern profund corupt şi incompetent pe deasupra.
De asemenea trebuie intervenit urgent la ANRP, instituţia care a făcut posibile fraude de miliarde de euro. Mafia retrocedărilor trebuie destructurată urgent!
Rămîne de văzut numai dacă noul preşedinte ales, Klaus Iohannis, va avea atît determinarea pentru a genera aceste schimbări  de profunzime dar şi sprijinul politic necesar pentru a le putea duce la îndeplinre.
Nu ştiu în ce măsură se poate bizui pe partidul care l-a propus, adică (noul) PNL. S-au înghesuit la ceremonia de învestitură în spatele domnului Iohannis destule figuri sumbre ale politicii dîmboviţene, figuri care ar fi de preferat să iasă din prim planul scenei politice, nu să fie propulsate în cine mai ştie ce funcţii.
Dacă aceste lucruri nu vor fi începute cît se poate de repede, victoria lui Iohannis nu va reprezenta altceva decît înfrîngerea lui Ponta şi nimic mai mult. Dacă rămîne „aceeaşi Mărie-Românie dar cu altă pălărie”, n-am făcut NIMIC!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu