luni, 3 noiembrie 2014

Au românii ce-au ales

Care va să zică 41% dintre români au votat un plagiator mitoman, iar 31% au votat candidatul care promite "o Românie bine tăcută"! Ştiţi ceva? Iaca: Mă simt mîndru că-s unul dintre românii care nu i-au votat pe aceşti doi uslinoşi! Am votat singura persoană în care am avut încredere, Monica Macovei, şi ca mine au mai votat vreo patru sute de mii de români. Nu-i prea mult dar nici prea puţin. Cred că este destul încît să se pornească o construcţie politică în stare să-i coaguleze pe românii care nu stau cu mîna întinsă la pomeni electorale.
Pentru locul trei – foarte important – lucrurile par să fie clare: Tăriceanu cu ceva peste 5% din voturi. Tot cam pe aici este Udrea, şi puţin sub 5 % a adunat Macovei. Tare-aş vrea să văd ce se va întîmpla pe 18 noiembrie, dacă Iohannis va cîştiga alegerile şi va fi declarat incompatibil în procesul intentat de ANI!
Deocamdată, pe locul întîi s-a situat prim ministrul guvernului. După ce-a cheltuit sume astronomice în campania electorală, după ce a promis tot ce se putea promite şi a minţit furibund tot ce se poate imagina, după ce le-a refuzat dreptul de a vota românilor din diaspora şi studenţilor din campusurile universitare, Ponta a obţinut un jalnic 41 la sută. Spun jalnic pentru că la mijloacele de care a dispus, asta este mai degrabă o înfrîngere. Mult mai onorabil s-a situat Iohannis dar despre acest lucru, altădată. Spuneam într-o postare anterioară că o luptă surdă s-a dat între cele două doamne intrate în competiţia electorală. Pe de o parte doamna Udrea cu un întreg staff şi cu mijloace materiale mai mult decît suficiente plus suport media substanţial şi sprijinul declarat al preşedintelui, pe de cealaltă parte, doamna Macovei sprijinită numai de o mînă de entuziaşti sătui de actuala clasă politică. Scorul asemănător obţinut de ambele, mă îndreptăţeşte să cred că adevărata cîştigătoare a acestei competiţii este doamna Macovei!
Despre ceilalţi candidaţi n-am mare lucru de spus. În mod previzibil cetăţenii de etnie maghiară şi-au împărţit voturile acordate celor doi candidaţi ai lor. Ceilalţi candidaţi au eşuat în ridicol nesituîndu-se nici măcar în marja de eroare a sondajelor. Ar cam trebui totuşi să-i întrebe cineva cumva, cum se explică sutele de mii de semnături cu care s-au înscris în campanie pentru că numai cele cîteva mii de voturi obţinute la urne arată în mod limpede că atît Meleşcanu – mai ales – cît şi Brînză s-au folosit de fraudă pentru a intra în competiţie.
Şi de data asta turismul electoral a funcţionat, nu mai puţin de un million! de cetăţeni au votat în altă localitate decît cea de domiciliu. Nici nu-i de mirare dacă ne gîndim că principalii promotori ai fraudelor de la referendumul din 2012 în loc să fie judecaţi şi pedepsiţi exemplar, se lăfăie toată ziua pe televizoare şi organizează alegeri!
Acum urmează să decidem ce vom vota în turul doi. Deocandată mi se pare limpede că ne bălăcim în sos de indignare, mai vegetăm două săptămîni şi apoi, după ce iar va fi ales un preşedinte care nu-i pe placul nostru, ne resemnăm şi aşteptăm alte alegeri. Noapte bună români, indiferent unde vă aflaţi şi ce votaţi. Mafia veghează pentru ca voi să fiţi la fel de bine furaţi ca şi pînă acum!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu