miercuri, 5 noiembrie 2014

Conferinţă de presă Iohannis

După ce Ponta a promis  că „va elibera din funcţie întreaga echipă de conducere a MAE dacă fie şi un singur român din diaspora nu va putea vota în turul doi”, Iohannis a ieşit la o conferinţă de presă şi a anunţat că BEC a interpretat legea electorală în sensul că în străinătate numărul secţiilor de votare poate fi suplimentat. Ce spune Ponta nu crede nici măcar el. Ce spune Iohannis ar fi bine să se întîmple deşi, nu mai cred pînă nu văd.
Al doilea punct al conferinţei de presă a fost inexistenţa bugetului pentru anul viitor. Nu-i de mirare că Ponta şi guvernul condus de el încalcă pentru a enşpea mie oară legea afirmînd cu seninătate că asta este treaba  noului prim ministru. Deja mitomanul acesta toxic se vede preşedintele nou ales! Trecînd peste această nouă sfidare a legii, toate semnalele anunţă că de fapt, situaţia economică este atît de dezastruoasă încît chiar şi cel mai analfabet cetăţean în materie de economie ar pricepe instantaneu că toate pomenile electorale promise nu-s decît minciuni şi amăgiri.

Ce va fi să fie va fi. Dar. Deja mă întreb ce anume i-ar putea scoate pe românii din ţară din inerţita cronică în care se complac ca să-şi mişte preţioasele lor persoane pînă la o urnă de vot. Probabil că mulţi dintre ei n-ar ieşi la vot nici măcar dacă cineva le-ar garanta că „muieţi îs posmagii”. Vom vedea.  De citit AICI un text. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu