luni, 10 noiembrie 2014

S-au deşteptat românii!

În urma valului de proteste ale românilor din străinătate, români care-au fost împiedicaţi cu brutalitate să voteze, a urmat un val de proteste ale românilor din ţară care au protestat  TOT pentru dreptul diasporenilor de a vota. Amintesc numai în treacăt că una dintre jurnalistele de la televiziunile de casă ale lui Ponta a afirmat nici mai mult nici mai puţin decît că, aceste manifestaţii – de la Cluj de exemplu – au fost organizate de agitatori de la Budapesta! O prostie imensă care  trădează deruta vuvuzelelor aservite puterii în faţa acestui val extraordinar de solidaritate. Am primit de la o amică din virtual, Odille, un mesaj care mi-a încălzit inima. Iată-l: Tibi, cred ca este pentru prima oara, dupa instaurarea comunismului in Romania, cind rominii din Romania se asociaza cu cei din diaspora, si nu-I mai percep ca pe niste tradatori/dusmani (desi s-a incercat din nou trezirea in rominii din Romania a acestui sentiment). Este o schimbare extraordinara!
Răspunsul meu a venit firesc: Odille, cred că bulgărele a plecat la vale şi nu mai poate fi oprit. Solidaritatea este singura armă care ne-a rămas în lupta cu bolşevicii lui ponta. Exact acum a anunţat că-l numeşte pe Meleşcanu ca ministru de externe şi a anunţat răspicat că nu se va mări numărul secţiilor de votare. Precis va ieşi un scandal internaţional uriaş, scandal care va fi cred, exact picătura care va face paharul să se reverse. Cred că oamenii vor ieşi în stradă în număr foarte mare! Altfel, e de rău!
Şi mi-am pus întrebarea: chiar s-au deşteptat românii? Cred că da! Guvernanţii au început să dea înapoi: prima mişcare a venit de la ministrul afacerilor externe care “şi-a depus mandatul”. Primul ministru a ieşit într-o conferinţă de presă şi a anunţat scurt că a acceptat demisia domnului Titus Corlăţean şi l-a propus ca înlocuitor, pe Meleşcanu. O parte dintre comentatorii de pe FB s-au grăbit să spună că preşedintele fie va amîna numirea, fie o va respinge. Ei bine, pe asta a şi mizat Ponta: să poată descărca întreaga vină a dezastruoasei organizări a alegerilor din diaspora, pe umerii preşedintelui. Ei bine, n-a ţinut! Asta dovedeşte că timpul scurt nu mai permite echipei de zgomote din spatele premierului să premediteze blestemăţii care să aibă efect.

Numai că dacă românii s-au deşteptat de-a binelea, ar trebui să încununeze acest splendid început de solidaritate cu diaspora şi să iasă la vot în număr atît de mare, încît fraudele imaginate de hoţii lui Dragnea să nu mai aibă efect. La vot!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu