luni, 17 noiembrie 2014

Noapte neverosimil de frumoasă

Cînd l-am auzit pe preşedintele Băsescu spunînd că va face tot posibilul care-i stă în putinţă ca VVP să nu fie ales ca nou preşedinte al României, am sperat că aşa va fi.
Apoi, am crezut că domnul preşedinte Băsescu vorbeşte în dodii.
Era limpede că domnul preşedinte Băsescu ştia lucruri pe care omul obişnuit, n-are de unde să le ştie: informaţiile venite de la serviciile speciale. Numai că astfel de informaţii sunt accesibile şi altor politicieni de vîrf, cum este (printre alţii) şi prim ministrul guvernului. Aşa că, am fost sceptic.
Nu mai e de multă vreme un secret bine păzit că „serviciile” se amestecă masiv în lupta politică, chiar dacă acest lucru este negat cu vehemenţă de şefii acestor servicii. Vă mai amintiţi ce-a spus Virgil Măgureanu, şeful SRI, în preajma alegerilor din anul 2006? „Dorim schimbarea” a spus domnul Virgil Măgureanu. Şi a fost ales, domnul Emil Constantinescu. Care domn a recunoscut în preajma anului 2000, mai ales după „episodul Costeşti” din anul 1999, că a fost învins de „servicii” şi s-a retras apoi, din cursa electorală pentru a face loc competiţiei dintre Vadim şi, cine altul? Iliescu. Previzibil, a cîştigat Iliescu.
În anul 2003, Constituţia a fost modificată. Domnul Năstase crezîndu-se cîştigător din start, a forţat referendumul prin care Constituţia putea fi adoptată de electorat de la o zi, la două zile. Miza a fost extinderea mandatului de preşedinte de la patru ani, la cinci şi decuplarea alegerilor parlamentare  de alegerile prezidenţiale. Mita oferită electoratului a fost atunci, dacă vă amintiţi, desfiinţarea serviciului militar obligatoriu. A cîştigat Traian Băsescu dar, asta-i altă temă de discuţie. Long story, să trecem, peste.  
Să revenim la noaptea asta neverosibil de frumoasă.
Pare-se că lupta dintre diversele facţiuni ale unor „servicii” a atins un punct culminant: înfrîngerea lui vvp la un scor concludent! în pofida zbaterilor meleşcanilor de rit vechi. Se pare că deşi preşedintele Băsescu părea învins de unele facţiuni ale unor „servicii” şi va asista neputincios la instalarea lui vvp ca nou preşedinte, alte facţiuni ale acestor sevicii au decis, altceva! Nu mă pricep, nu insist. Doar, zic.
De ce spun că această noapte a fost neverosibil de frumoasă? Simplu: pentru că NIMENI nu se poate pune în răspăr cu furia poporului deşteptat! NIMENI!
A cîştigat azi această luptă electorală, Iohannis. Pînă să fie instalat ca nou preşedinte al României, va mai curge un timp. Timp în care mă aştept ca această noapte neverosibil de frumoasă, să fie perturbată de ultimele accese de putere pe care funcţia de prim ministru i le mai conferă – sper că nu pentru prea multă vreme – domnului vvp.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu